Höstterminen har börjat..

.. och det är 10 veckor till nästa lov!
Bonsoir!
Jag försov mig faktiskt inte imorse! Jag gick upp klockan 06:00.. Duktigt va? :D Fick sova tre timmar i alla fall!
Skoldagen började med att vi pratade om våra sommarlov, som jag antar att alla klasser gör första dagen, och sen minglade vi på skolgården osv.
Det hela var ganska ... platt. Alla såg likadana ut, skolan var likadan, lärarna likadana .. inget/ingen verkar ha förändrats under sommaren. Eller jo, det skulle vara schemat då som blivit många pinnhål mycket värre. ursäkta svenskan!
Tomt var det också. Och jag känner mig som en äkta pessimist just nu. Men det känns som det kommer bli ett ensamt och tveksamt år.. Samtidigt har jag ju klassen, och det är sista året jag går med dessa söta filurer. Jag ska ta vara på tiden! med bästa förmåga då.

LINJE? Vad tusan ska jag välja för gymnasium? Lite tidigt att tänka på kanske, samtidigt inte. 9:an har precis börjat men jag oroar mig redan till 100 att jag ska välja fel. Nog för att jag läste att "Stenbockar har höga krav på sig inom karriären", men snälla, det här är väl att ta i? Måste jag tänka 10 år framåt hela tiden? Kan nån hjälpa mig komma ur den här negativa spiralen eller vad man ska kalla det.. haha.

Efter skolan var jag med Alexandra, Sara och Matilda i Farsta. Det var längesen jag skrattade så mycket på en och samma dag! Vi shoppade, åt lunch och stalkade främlingar. Vi busvisslade på en kille som såg rätt bra ut, men busvisslingen misstolkades av en annan mindre snygg kille som tog åt sig ''äran''. Han kikade lite mot oss och började gå framför oss. Så vi följde efter. Tills han bokstavlingen började springa ifrån oss. Rädd? Haha.
Ska inte berätta om mcdonalds killarna trots att jag råkade göra det nu ändå, men allt jag behöver säga är rulltrappa.
och allsång på SL bussen!
mwa, ni tjejor är bäst.

kramkram! // veronica


neeeeeeeeehh ...

neeeeh ... jag orkar inte .. om 8 timmar börjar skolan ... faaaaaasen .. jag orkar inte .. bläää.

ska vi slå vad om att jag kommer försova mig.. ? eller?
ååh...
aja

godatt & kramkram // veronica

shopping !

hallå allihop!
idag har varit en mycket lyckad dag. :) Förutom att frissan drog över på tiden så jag missade ridningen, men det ignorerar vi.
Tog14:15 bussen till Farsta och där träffade jag Emelie, det var lite trevligt. Vi gjorde sällskap till Farsta Centrum där vi träffade en annan kompis. Sen skilldes vi åt och jag gick strövade omkring i affärer ett tag. När jag sen tog rulltrappan upp mot Vero moda, träffade jag först Nico och Mikaela, och sen från ingenstans dykte Sara, Alexandra och Tilda upp. Var kom alla ifrån? Kände mig nästan lite attackerad. Men det var trevligt!
Efter en stund följde Sara och Alexandra mig till frissan. De sjöng väldigt högt hela ditvägen och tack vare dem fick jag ett stort tandkrämssmile av en mörkhyad kvinna. Scary ...

Aja, jag ser att jag börjar överskriva det här inlägget så jag skriver resterande saker kort. Håret som jag nu färgat blev jättebra! Blev brunare och mycket mer naturligt än innan. Så härligt att vara nöjd efter ett frisörsbesök för en gångs skull! :)
 Efter klippningen gick mamma och jag omkring och shoppade resten av dagen. Jag känner mig lite bortskämd .. men ibland kanske man får skämmas bort .. eller nått. Int vet man! Jag laddar upp bilder på det jag har köpt imorrn. :)

kramkram // veronica


Nu har jag slutat!

Japp, idag var sista dagen på jobbet (kände mig plötsligt lite vuxen när jag skrev det där ?). Det känns bra att jag slutat men det kommer nog ändå kännas tomt, är ju trots allt van att vara där från 17-21 varje måndag! Jag jobbade som stallpersonal och det var slitit ändå, mocka, fodra å fixa i stallet hela kvällen. Träningsvärk för ryggen kan jag säga! Roligt var det väl emellanåt, och man fick ju ändå en ridlektion för 'besväret'. :)
Idag red jag en prickig häst som heter Leonardo. Mycket häst måste jag säga, tungt och segt. Och han var gigantisk. Det gick mest dåligt, haha. I skritten och ibland i galoppen gick det fint, men traven ska vi inte ens prata om!

När jag kom hem såg jag på A lot like Love som gick på 9:an eller nån märklig kanal. Det är väl ingen film som man "mååste" se, men den är helt okej. Sett den en gång tidigare men den var värd att se igen.
Tidigare idag såg jag Juno också, den var superbra! Handlar om en 16 årig flicka som blir gravid och ska adoptera bort sitt barn, och jag vet att det låter som en typisk amerikansk film som man sett 1000 gånger, men den här är annorlunda. 5 av 5! (toasters?)

Just nu gör min rygg gör jätteont och min tå är blå och svullen för en pålle trampade på min fot och ville inte stiga av den, så nu ska jag sova så blir det säkert bättre! Eller nått. Lika bra ändå eftersom skolan börjar på onsdag, och det är ju bra om man vänder på dygnet tills dess! .. om jag lyckas. :)

kramkram // veronica

nu gäller det... snart.

Nu har jag beställt tid hos frissan. Hjääääälp ...Känns som allt kommer bli en stor katastrof, eftersom det blev det sist.
Det är så vanligt att folk oroar sig för att gå till frissan. Varför är det så egentligen? Frisörer är ju ändå utbildade och ska ju ha koll på vad som passar en bäst. Men ändå är det så få som blir nöjda. Men det beror ju på vad man gör också .. det är ju svårt att inte bli nöjd om man bara ska toppa sig (om de inte klipper för mycket) men om man ska färga håret så är ju risken ganska stor att man blir missnöjd. I alla fall enligt mina erfarenheter! Grejen är väl att man "måste få dem att lyssna". Sist sa jag: Jag vill färga utväxten. Frisören: Okej! *springer in å blandar färg*. Det kändes inte riktigt som om hon kollade på håret ens en gång. Att hon ändå färgade hela håret är ju en fråga i sig men det kommer jag ändå aldrig få svar på.
Ett tips är att ta med en bild på hårfärgen man vill ha, om man t ex hittar någon kändis eller släkting med den hårfärgen man önskar. Eller att få kolla på proverna (ni vet de där hårtussarna som sitter fast i en bok!).
Aja, klockan 15:00 ska jag vara där... uhh ...
Önska mig lycka till!

kramkram // veronica

frissan!

Snart ska jag färga håret! Synd att det kommer slitas jättemycket, men hellre det än gå omkring med solförmörkelse i hårbotten.
Allt blev fel sist jag färgade håret. Frissan kunde inte svenska eller nått och blonderade hela håret istället för att färga utväxten. Fick gå tillbaka 3 gånger men det blev värre för varje gång så jag gav upp!
Nu ska det bli askblondt! Naturligt också hoppas jag. Ska köpa paketet imorrn å fråga nån frisör om jag kan färga håret själv eller om det kommer bli konstigt pga nyansskillnaden .. annars tar mamma färgförpckningen ):

the doors.. ?

Nu är jag hemma igen efter den korta visiten på landet! det var inte så hemskt ändå, trots att man fick lite ångest att man inte följde med vännerna. Men familjen är ändå viktigast, och jag har saknat syskonen å allihop jättemycket!
Jag har fått låna 3 st skivor av pappa, lite 50-60-tals musik. det svänger väl, men kanske inte riktigt min favoritstil. Dock var det nått band som hette The doors som jag aldrig hört talas om, som var rätt bra! Fast inte alla låtar .. haha.

Juste, idag har jag varit jätteduktig. Jag har städat! Köket, hallen och mitt rum. Plus att jag har lagat lite saker och sorterat skor! (vilka jag vill behålla och vilka som ska slängas). Tror jag kommer få ett litet plus i kanten när mamma kommer hem och ser, haha.

Ska förmodligen ut med Sara en stund ikväll, annars har jag inte så mycket mer att skriva!

kramkramkram //veronica!


dåliga läkare vore få böter.

godkväll!
den här dagen började med huvudvärk som jag vanligtvis får när jag stiger upp på tok för tidigt. 08:00 vaknade jag, somnade om till 08:25 - fick då springa upp och fixa mig och sen springa till bussen. HEMSKT.
idag var jag nämligen hos läkaren och tog blodprov - igen. Förhoppningsvis var det här sista gången, får ju aldrig vara ifred från deras nålar känns det som. Men tyvärr råkade jag ut för en riktigt dålig läkare. Han var trevlig och så, men han kunde inte ta blodprov. Han började med att spänna fast en rem extremt hårt (dom brukar spännas hårt men aldrig sådär brutalt) runt min arm så blodet skulle "pumpas" ned mot armvecket. Sen skulle jag pumpa med näven så det kom mer blod, trots att ådrarna "ploppade" upp redan. Skitont gjorde det, kändes bokstavligen som att armen skulle spricka. (äckligt jag vet)
Sen skulle han sticka mig. Inte försiktigt, nä man trycker in den där nålen så det gör riktigt ont. Det brukar inte göra ont att ta ett blodprov! Armvecket har svidit hela dagen och jag förväntar mig ett blåmärke när plåstet tas av. :(

idag har jag varit i stallet också. Hoppade Sansero som blev lite smått galen mot slutet, bockade och sparkade bakut. Men det gick rätt bra, även om det var jobbig sitsträning!

sen skulle jag egentligen till pappa, men jag åkte hem istället. mamma är på spa långt långt borta och tror jag är hos honom, men icke. ska väl till honom imorn på kräftskiva, medan alla vännerna drar till kungsan på the voice.. hmm.. orättvisa. Men kanske kan jag kravla mig ur den här situationen och följa med dem ändå, om jag inte får för dåligt samvete. Vad ska jag göra?

haha deppigt värre!
kramkram! // veronica

Grönan!

Godmorgon!
igår var jag på gröna lund med tjejorna! Jag, Sara, Tilda och Claudia  tog 12:20 tåget in mot stan (Alexandra skulle komma senare eftersom hon tog bort sin tandställning, och resultatet blev superbra!), och när vi sedan klev på den fullpackade bussen mot Grönan satte jag mig bredvid en gubbe som var väldigt social. Fick reda på mycket om hans liv under den bussresan kan jag säga. He.
När vi kom fram till grönan köpte vi åkband å hela kalaset, sen vandrade vi vidare mot Pop Expressen. Lite vemodigt satte jag mig i karusellen som faktiskt var jätteskoj! Varför jag var vemodig berodde på att jag har en tendens att bli extremt åksjuk väldigt lätt. Men jag hade preparerat mig med en åksjuketablett på morgonen så jag klarade faktiskt hela dagen! Ett väldigt bra tips om man ska på tivoli.
Sen bar det av till Extreme (som vi alla älskar!) och där mötte vi Alexandra! Sen hände det som de flesta fruktar med karuseller. Vi fastnade när vi var uppe i luften. Vet inte hur länge, men tillräckligt!
Några timmar senare skulle vi åka Berg- och dalbanan.Tror ni inte att vi fastnade i den också? Det enda som satt i mitt huvud var skräckfilmen Final Destination 3 (och för alla er som sett den kanske förstår min något orimiliga oro). FY!
Och nu kan jag konstatera att jag har åkt frittfall samanlagt 16 gånger Även om jag endast åkt Tilt en gång, men en gång var nog, åtminstone för den kvällen. Jättehemsk, men ändå jättekul!

Hela kvällen var inte frid å fröjd dock. Om man räknar bort när vi fastnade i Extreme och Berg- och dalbanan så var det ett gäng turkar som trängde sig (de var väldigt många) före oss i kön till radiobilarna. Tilda skulle då på ett schysst sätt säga det till dem så vi fick tillbaka vår plats. Men nejnej! Det råkade vara några av världens mest otrevligaste människor, så de valde att tjaffsa och skylla på att vi inte stod i kön utan vi stod och pratade. Skulle vi stå mingla innanför det blå bandet där kön går? En blond turk stack ut tungan och såg allmänt ful ut åt oss. När vi sedan skulle köra så var de väldigt aggresivt. De krockade väldigt mycket med oss och gjorde fula grimarser åt oss. Blä vad patetiskt.

Aja ingen vill väl avsluta ett inlägg med något deppigt! Kvällen var iaf underbar, och den måste göras om varje år! :D När jag kom hem vid 23:30 var jag helt slut! Somnade på soffan och sov fram tills 13:00.

kramkram //"hon som alltid spiller kolasås"


lite kul bara!

För 10 år sedan
1.) Hur gammal var du? 5!
2.) Var gick du i skola? dagis .. Tvättbjörnen.
3 ) Var jobbade du? ingenstans, då var man fri!
4 ) Var levde/bodde du? trångsund och kungsholmen.
5.) Var brukade du hålla hus? hemma, hos vänner eller ute.
6.) Bar du glasögon? nepp!
7.) Vem var din bästa vän? natalie, som fortfarande är bästavännen!
8.) Hur många tatueringar hade du? inga! om jag inte målat någon tillfällig själv.
9.) Hur många piercingar hade du? inga!
10) Vilken bil körde du? ...
11.) Hade du varit på ett riktigt party? kalas med fiskedamm.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? nope!
För 4 år sedan
1.) Hur gammal var du? 11 år
2.) Var gick du i skola? trångsundsskolan
3.) Var arbetade du? ...
4.) Vart bodde du? trångsund och gullmarsplan.
5.) Var brukade du hänga? hemma, hos vänner, i stallet, ute.
6.) Använde du glasögon? nepp
7.) Vem var din bästa vän? natalie och sara!
9.) Hur många tatueringar hade du? inte en enda! kanske tuggummi tatueringar om ni förstår.
10.) Hur många piercingar hade du? Öronen
11.) Vad för bil körde du? ...
12.) Blev du kär i någon? nepps!
13.) Förhållande med någon? nepps!
För 2 år sedan
1.) Hur gammal var du? 13
2.) Var gick du i skola? trångsundsskolan
3.) Var jobbade du? ...
4.) Var bodde du? trångsund och gullmarsplan.
5.) Var brukade du hänga? hemma, stan, hos vänner, stallet.
6.) Använde du glasögon? nej
7.) Vem var din bästa vän? natalie och sara.
8.) Hur många tatueringar? 0
9.) Hur många piercings hade du? Öronen
10.) Vilken bil körde du? ...
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? ja
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? singel!
För 1 år sedan
1.) Hur gammal var du? 14
2.) Var gick du i skola? trångsundskolan
3.) Var brukade du hänga? hemma, stan, hos vänner, stallet.
4.) Vem var din bästa vän? natalie och sara.
5.) Hur många tatueringar? 0
6.) Hur många piercings hade du? Öronen
7.) Hade du fått ditt hjärta krossat? nej
8.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? singel
9.) Är du fortfarnde kär i någon? blir ju aldrig kär :/
10.) Hände något som påverkar dig/familjen? Ja, fick ju en lillebror!
11.) Höjde du betygen från åren? Ja
Idag
1.) Hur gammal är du? 15
2.) Var går du i skola? trångsundskolan
3.) Var arbetar du? farsta ridskola
4.) Använder du glasögon? nepp !
5.) Var brukar du hänga? hemma, stan, stallet, hos vänner
6.) Har du många bra vänner? Yes
7.) Talar du med dina gamla vänner? Ja
9.) Hur många piercings har du? Öronen
10.) Hur många tatueringar? 0
11.) Vad har du för bil? ..
12.) Har ditt hjärta krossats? nepps!
13.) Är du singel/upptagen/gift/dejtande? singel!

GRATTIS SARA 16 ÅR!<3

Hallo lilla bloggen, förlåt för att jag inte har ägnat dig någon tid på senaste, men det ska det ändras på ikväll!

Idag fyller Sara 16 år! Min underbara kusin/syster/bästa kompis! Nog för att vi kan ha våra små intriger ibland men det räknar vi som syskonkärlek. Grattis gumman! Finns alltid här för dig vännen .. och du får din present den 20:e när jag får pengar ;)

Det har hänt ganska mycket sen senaste inlägget, men om jag skulle skriva ned allt så skulle väl hela bloggen ta slut eller nått. Kort sammanfattning: Har varit i Danmark där det har varit 30 grader varje dag (helt underbart), varit med kompisarna, varit på stranden, shoppat, träffat Anna!, firat födelsedagar, jobbat, ridit, varit på grönan, träffat vännerna från dalarna, sovit å chillat!

Jag känner mig ovanligt glad just nu. Väldigt länge sen jag kände mig såhär! Och det är endast mina vänners 'fel'.
Imorgon ska jag till GrönaLund med tjejerna. Ska bli himla kul tror jag, om solen vill komma fram! Annars är det frittfall med paraply som gäller. Så ska jag försöka se till att ingen kysser någon främling den här gången.

Idag har jag varit i stallet och ridit Tiger, gick väldigt bra för en gångs skull. :)
Träffade Julia också, som jag inte träffat på jättelänge, och man mår så bra av att vara med den flickan kan jag säga!

Jaja nu orkar jag inte skriva mera, kramkramkram!


RSS 2.0